Posts

Showing posts from December, 2019

Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop contoh gambar laptop hp pavilion 14 Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang teruk . Banyak penguna laptop hp pavilion 14 mengadu dan juga  mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang . Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu o k computer solution bangi . Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze ( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop) (tekan button on lama-lama) Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram , beliau memberitahu laptop dia l aju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini , owner membe

Solved : Masalah Macbook pro slow | Kedai Repair Macbook Bangi

Image
Solved : Masalah Macbook pro slow | Kedai Repair Macbook Bangi Artikel harini admin nak shere sikit masalah macbook pro slow , banyak penguna macbook pro a1278 mengadu masalah macbook pro a1278 slow gila, dah tambah ram sampai 16gb (8gb+8gb) pun sama juga. hang teruk. . Puas mencari kedai repair macbook dekat-dekat bangi dan kajang ni, tak jumpa-jumpa. akhirnya jumpa kedai kami dekat google . ( ok computer soluton bangi ) . Cik nashrah datang kepada kami mengadu maslah macbook pro beliau slow , pada mulanya cik nashrah ingin melajukan macbooknya dengan tambah ram, . cik nashrah memberitahu kami, bahawa beliau amat stress dengan macbook pro beliau.  ye la kan dah beli mahal-mahal tapi hang, loading je, setiap kali buka file atau application keluar roda pelangi pusing-pusing . . tetapi kami memberi pendapat agar tukar hardisk macbook pro ini kepada ssd ( solid state drive ) . selepas tukar hardisk macbook pro beliau kepada ssd ( solid state driv

Kedai repair laptop bangi dan kajang | Okcs Bangi

Image
Kedai repair laptop bangi dan kajang | Okcs Bangi Artikel hari ini solved masalah laptop lenovo x220 screen pecah, merata cari kedai repair laptop bangi dan kajang untuk alat ganti screen lenovo x220. Pecah berderai screen laptop lenovo x220, tehnician mengambil masa 30-45min untuk memasang screen baru (ikut pada stock screen)    proses pemasangan screen baru pada laptop lenovo x220. Setelah siap pasang Baru cantik screen laptop ini, tak perlu beli laptop baru pun dah cantik balik laptop lenovo x220 ini. kalau korang ada laptop lama yang rosak tiba - tiba nak pakai balik, haa boleh la datang ke kedai kami. Susah betul nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ini? Merata mencari tapi tak jumpa - jumpa. Haaa kedai kami berhampiran perantau hill landmark kami bersebelahan Restoran norhasnizul 15min-  Dari ioi putrajaya 10min-  Dari Uniten 5min-  Dari kilang Denso 3min-  Petronas Sungai merab (seksyen 12) 1min-  Perantau hill Facebo

Solved : Laptop Lenovo G400s keyboard Tertekan sendiri

Image
Solved : Laptop lenovo G400s Keyboard tertekan sendiri - Kedai repair laptop Bangi artikel harini tentang laptop lenovo g400s keyboard tertekan sendiri. Mula2 customer ini datang dan memberitahu bahawa laptop beliau, kerap hang dan keyboard, kadang kadang ok. kadang kadang tak ok. technician kami meminta beliau tinggalkan laptop, untuk Proses troubleshoot, serta check condition laptop. Beliau juga membaritahu, beliau stress dgn masalah laptop macamni. Rasa nak buang je laptop ini . lepas 1jam 30min check condition rupa rupa kena reformat balik windows dia dan kena tukar keyboard baru. baru boleh guna seperti biasa baru puas hati, boleh guna seperti biasa. Menghadapi  masalah  yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop  lembab ? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop  slow ? Buka application je terus not  responding ? 😫😫 . ha boleh dm  admin  terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉 . utk WhatsApp offic