Posts

Showing posts from December, 2019

Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop
Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14slow dan hangteruk. Banyak pengunalaptop hp pavilion 14mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.
Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.
Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop)(tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak present…

Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop
Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14slow dan hangteruk. Banyak pengunalaptop hp pavilion 14mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.
Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.
Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop)(tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak present…

Solved : Masalah Macbook pro slow | Kedai Repair Macbook Bangi

Image
Solved : Masalah Macbook pro slow | Kedai Repair Macbook Bangi


Artikel harini admin nak shere sikit masalah macbook pro slow, banyak penguna macbook pro a1278 mengadu masalah macbook pro a1278 slow gila, dah tambah ram sampai16gb(8gb+8gb) pun sama juga. hang teruk.
.
Puas mencarikedai repair macbook dekat-dekat bangi dan kajang ni, tak jumpa-jumpa.
akhirnya jumpa kedai kami dekat google. ( ok computer soluton bangi )
.
Cik nashrah datang kepada kami mengadu maslahmacbook pro beliau slow, pada mulanya cik nashrah ingin melajukan macbooknya dengan tambah ram,
.
cik nashrah memberitahu kami, bahawa beliau amat stress dengan macbook pro beliau.  ye la kan dah beli mahal-mahal tapi hang, loading je, setiap kali buka file atau application keluar roda pelangi pusing-pusing
.
.
tetapi kami memberi pendapat agar tukar hardisk macbook pro ini kepada ssd ( solid state drive )
.
selepas tukar hardisk macbook pro beliau kepada ssd ( solid state drive ) kini macbook pro cik nashrah lebih pantas dan…

Kedai repair laptop bangi dan kajang | Okcs Bangi

Image
Kedai repair laptop bangi dan kajang | Okcs Bangi
Artikel hari ini solved masalah laptop lenovo x220 screen pecah, merata cari kedai repair laptop bangi dan kajang untuk alat ganti screen lenovo x220.



Pecah berderai screen laptop lenovo x220, tehnician mengambil masa 30-45min untuk memasang screen baru (ikut pada stock screen) 


proses pemasangan screen baru pada laptop lenovo x220.




Setelah siap pasang



Baru cantik screen laptop ini, tak perlu beli laptop baru pun dah cantik balik laptop lenovo x220 ini.
kalau korang ada laptop lama yang rosak tiba - tiba nak pakai balik, haa boleh la datang ke kedai kami. Susah betul nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ini?
Merata mencari tapi tak jumpa - jumpa. Haaa kedai kami berhampiran perantau hill landmark kami bersebelahan Restoran norhasnizul15min- Dari ioi putrajaya 10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill
Facebook : Ok computer Solution bangi Google maps : Ok Computer Solution Bangi W…

Solved : Laptop Lenovo G400s keyboard Tertekan sendiri

Image
Solved : Laptop lenovo G400s Keyboard tertekan sendiri -
Kedai repair laptop Bangi

artikel harini tentang laptop lenovo g400s keyboard tertekan sendiri.
Mula2 customer ini datang dan memberitahu bahawa laptop beliau, kerap hang dan keyboard, kadang kadang ok. kadang kadang tak ok.
technician kami meminta beliau tinggalkan laptop, untuk Proses troubleshoot, serta check condition laptop.
Beliau juga membaritahu, beliau stress dgn masalah laptop macamni. Rasa nak buang je laptop ini . lepas 1jam 30min check condition rupa rupa kena reformat balik windows dia dan kena tukar keyboard baru. baru boleh guna seperti biasa
baru puas hati, boleh guna seperti biasa.


Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow? Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104
.
nak whatsapp admin terus pn …