Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

contoh gambar laptop hp pavilion 14

Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang teruk. Banyak penguna laptop hp pavilion 14 mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.

Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.

Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze ( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop) (tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak presentation laptop hp pavilion 14 ini terus hang. beliau rasa amat-amat malu kerana masa presentation dah la dengan big bos pun ada!

Setelah technician kami check, kami dapati bahawa hardisk laptop hp pavilion 14 beliau ini dah sampai masa, nak kon atau rosak, cadangan kami hardisk lama jadi sebagai secondary hardisk
Jadi solution untuk masalah laptop hp 14 slow dan hang ini dengan menukarkan hardisk kepada sssd (solid stage drive)


CONTOH TUKAR SSD

CONTOH 2

Selepas siap tukar ssd kami memberitahu owner laptop dah boleh ambil. Owner memberitahu dia amat-amat terkejut, laptop hp pavilion 14 beliau tak macam dulu terlampau laju dan takde application yang hang.

Owner juga memberitahu dia amat berterima kasih kerana telah menyelesaikan masalah laptop hp pavilion 14 dia slow dan hang ini.
owner juga memberitahu dengan menukarkan hardisk kepada ssd, dapat menyiapkan kerja dengan pantas dan on time. owner amat gembira dengan solution yang kami cadangankan.

Dengan menukarkan hardisk kepada ssd owner laptop hp pavilion 14 ini tidak lagi mengalami masalah STRESS dan amat amat gembira kerana laptop beliau berfungi seperti baru.




Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉
.
utk WhatsApp office
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝

location kedai ?



kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti














Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh