Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop
Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14slow dan hangteruk. Banyak pengunalaptop hp pavilion 14mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.
Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.
Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop)(tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak present…

Solved : Masalah Macbook pro slow | Kedai Repair Macbook Bangi

Solved : Masalah Macbook pro slow | Kedai Repair Macbook Bangi




Artikel harini admin nak shere sikit masalah macbook pro slow, banyak penguna macbook pro a1278 mengadu masalah macbook pro a1278 slow gila, dah tambah ram sampai 16gb (8gb+8gb) pun sama juga. hang teruk.
.
Puas mencari kedai repair macbook dekat-dekat bangi dan kajang ni, tak jumpa-jumpa.
akhirnya jumpa kedai kami dekat google. ( ok computer soluton bangi )
.
Cik nashrah datang kepada kami mengadu maslah macbook pro beliau slow, pada mulanya cik nashrah ingin melajukan macbooknya dengan tambah ram,
.
cik nashrah memberitahu kami, bahawa beliau amat stress dengan macbook pro beliau.  ye la kan dah beli mahal-mahal tapi hang, loading je, setiap kali buka file atau application keluar roda pelangi pusing-pusing
.
.
tetapi kami memberi pendapat agar tukar hardisk macbook pro ini kepada ssd ( solid state drive )
.
selepas tukar hardisk macbook pro beliau kepada ssd ( solid state drive ) kini macbook pro cik nashrah lebih pantas dan laju dari sebelom ini.
.
Comment Cik nashrah ; ull lajunyaa..
.
terus hilang stress untuk buat kerja, hampir 90% masa buka file atau applicaiton roda pelangi tu tak keluar dengan mengunakan ssd ( solid stage drive )
cik nashrah amat gembira dengan macbook pro beliau. yang sebelom ni macbook pro slow dan hang sekrang dah pantas seperti beli macbook baru, kata beliau.
.
Anda bila lagi??
.
Jangan biarkan diri anda dalam keadaan stress akibat macbook pro yang slow.
.
sayangi macbook pro anda dengan betukar kepada ssd ( solid stage drive )
.
PS : Lihat senyuman cik nashrah anda sendiri boleh menilainya.
.
Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉
.
utk WhatsApp office
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝

location kedai ?



kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti




















Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh