Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Solved : Masalah Macbook pro slow | Kedai Repair Macbook Bangi

Solved : Masalah Macbook pro slow | Kedai Repair Macbook Bangi




Artikel harini admin nak shere sikit masalah macbook pro slow, banyak penguna macbook pro a1278 mengadu masalah macbook pro a1278 slow gila, dah tambah ram sampai 16gb (8gb+8gb) pun sama juga. hang teruk.
.
Puas mencari kedai repair macbook dekat-dekat bangi dan kajang ni, tak jumpa-jumpa.
akhirnya jumpa kedai kami dekat google. ( ok computer soluton bangi )
.
Cik nashrah datang kepada kami mengadu maslah macbook pro beliau slow, pada mulanya cik nashrah ingin melajukan macbooknya dengan tambah ram,
.
cik nashrah memberitahu kami, bahawa beliau amat stress dengan macbook pro beliau.  ye la kan dah beli mahal-mahal tapi hang, loading je, setiap kali buka file atau application keluar roda pelangi pusing-pusing
.
.
tetapi kami memberi pendapat agar tukar hardisk macbook pro ini kepada ssd ( solid state drive )
.
selepas tukar hardisk macbook pro beliau kepada ssd ( solid state drive ) kini macbook pro cik nashrah lebih pantas dan laju dari sebelom ini.
.
Comment Cik nashrah ; ull lajunyaa..
.
terus hilang stress untuk buat kerja, hampir 90% masa buka file atau applicaiton roda pelangi tu tak keluar dengan mengunakan ssd ( solid stage drive )
cik nashrah amat gembira dengan macbook pro beliau. yang sebelom ni macbook pro slow dan hang sekrang dah pantas seperti beli macbook baru, kata beliau.
.
Anda bila lagi??
.
Jangan biarkan diri anda dalam keadaan stress akibat macbook pro yang slow.
.
sayangi macbook pro anda dengan betukar kepada ssd ( solid stage drive )
.
PS : Lihat senyuman cik nashrah anda sendiri boleh menilainya.
.
Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉
.
utk WhatsApp office
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝

location kedai ?



kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti




















Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi