Posts

Showing posts from December, 2020

Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

[Solved] Macbook cepat panas! Auto Shutdown sendiri | Okcs Bangi

Image
 [Solved] Macbook cepat panas! Auto Shutdown sendiri | Okcs Bangi Artikel harini admin nk shere masalah macbook dari En ali yang baru sahja hantar tadi, masalah macbook cepat panas serta sering auto shutdown sendiri . Dekat sini admin nak terangkan serba sedikit kenapa, mengapa, sebab apa macbook cepat panas serta auto shutdown sendiri. En ali dari putrajaya menggunakan macbooknya untuk kerja editing video serta gambar kahwin . Nak dijadikan cerita baru sahaja balik dari majlis kahwin (kebetulan) majlis kahwin kawan baliknya. Masa tengah transfer file (gambar/video) tiba-tiba macbook auto shutdown s endiri(mati sendiri) . Tengah transfer file tiba-tiba mati. Mahu tak gelabah tadi elok JE, sekarang tiba-tiba tak elok, nasib gambar/video tidak dipadam lagi dari camera. Dah la macbook ini satu-satunya yang ada, dengan perasaan panik , stress dan cuak dengan masalah macbooknya. En ali terus cari kedai repair macbook bangi , terus tekan google map ok computer solution bang

Sloved masalah macbook tak boleh boot | kedai repair macbook bangi

Image
 Sloved masalah macbook tak boleh boot | kedai repair macbook bangi   Hari ini kita dapat satu macbook customer dari bangi , mengalami masalah mac osx tidak boleh boot masuk, dan keluar logo kotak tanda soal . Jadi apa yang dimaksudnya dengan macbook keluar kotak tanda soal ini? Atau dalam bahasa english dipanggil flashing question   mark aka (macbook show folder with question mark) Untuk pengatahuan korang, flashing question mark / kotak tanda soal ni akan keluar masa kita awal-awal on macbook. nanti dia akan putih kejap tiba-tiba keluar flashing or blinking kota tanda soal ini. Maksudnya macbook sedang memberitahu kita yang dia tidak dapat baca / detect HARDISK / SSD yang ada dalam macbook kita. Relex tak perlu panik atau stress , kami dah sediakan step untuk anda troubleshoot sendiri. tekan link ini  http://bit.ly/1FsdWEb  ok kita berbalik pasal macbook owner ni. dia memberi tahu pada kami, sebelom ni OK je macbook ini, baru semalam terjadi sebab tertidur lupa nk shut

Solved masalah casing laptop patah | Kedai repair laptop

Image
 Solved masalah casing laptop patah | Kedai repair laptop Salam dan selamat petang, so harini kita ada satu laptop yang dimana hinge besi dia patah serta, casing dia pun pecah, jadi nak gam / modify pun dah tak boleh. Kisah dia macam ni sebenarnya, laptop owner ni jatuh teruk, tapak hinge patah serta besi hinge tu pun patah sekali. Jadi untuk memudahkan urusan order satu casing baru serta 1set hinge besi baru. contoh hinge patah new casing pishang bos, dengan laptop pun slow , tambah dengan kerja banyak pulak time pkp/pkpb ini, bertambah-tambah pening kepala di buatnya. Kebetulan pulak anak-anak pun ada online kelas tambahan pulak ada kerja sekolah pulak. fuh bertambah- tambah pening kita kan. Itu belom campur laptop slow, hang, lag lagi. fuuhh rasa nak baling je laptop ini, stress di buatnya. Time - time ni la laptop nak buat hal, mana pulak nak cari kedai repair laptop yang buka time pkp/pkpp ini tak perlu susah-susah search je dekat google kedai repair laptop nanti kelua

Solved Laptop screen pecah-rosak! | Kedai Repair Laptop Bangi

Image
Solved Laptop screen pecah | Kedai Repair Laptop Bangi Pening kepala & sakit hati, tiba-tiba laptop screen pecah / rosak pulak mana la nak cari kedai repair bangi ini. STRESS dengan kerja yang banyak, lagi-lagi time pkp/pkpb ini, dengan anak-anak ada online kelas, pikir nak beli laptop baru je terus tapi tu la budjet takda pulak. adeh.. Laptop ok lagi, tukar screen sahaja dah boleh guna macam biasa . Penat juga cari kedai repair laptop bangi ini. Kedai kami dekat je dengan bangi sebenarnya.  Ada sesiapa cari kedai repair laptop bangi ? kedai kami dekat je dengan kilang denso , kedai kami berhampiran restoran makan perantau hill , betul2 sebelah kedai makan RNZ steamboot . - Selalunya tukar screen laptop ini kejap je,   dalam 30 - 40min macamtu . (tengok pada stock)   elok buat appointment / tempahan  dulu sebelom datang ke kedai. Ha.. mencari kedai repair laptop bangi ? boleh tengok gambar dibawah hasil kerja kami serta laptop- laptop screen pecah / rosak Jadi dah pu