Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Ok Computer Solution Bangi | Kedai Repair laptop bangi

 Ok Computer Solution Bangi | Kedai Repair laptop bangi


Solved masalah laptop acer aspire cepat panas serta cepat auto shutdown.
puas owner cari kedai repair laptop bangi ini, tambah pkp/pkpb ini lagi kerja banyak tak siap
 merata mencari rupanya dekat je kedai repair laptop bangi.
kedai repair laptop bangi kami dekat sg merab je dekat dengn kilang denso.
Dari kilang denso akan nampak restoran makan Perantau hill kedai kami betul2 sebelah kedai makan RNZ steamboot.

ok berbalik cerita laptop acer ini, cepat panas serta kejap2 mati sendiri.
selalunya terjadi bila laptop ini dia dah overheat dia terus mati je,
owner kata dah hantar kedai lain buat format je ok kejap tapi tak lama selepas tu still balik auto-shutdown susah juga nak cari kedai repair laptop bangi ini.
last-last cari dekat google jumpa ok computer solution bangi.

jadi admin pun buka dalam-







buka-buka thermal paste dah kering bos, habuk pun tebal sampai tersekat udara panas keluar, tu laptop cepat panas bila sampai satu tahap dia akan off sendiri, yang mana laptop panas gila tu baik hantar servis bukan apa risau motherboard terbakar je, lagi tinggi cost repair dia.
nak cari kedai repair laptop bangi yang servis tukar thermal paste sekali, 
boleh je buat dekat sini.
Dah bersihkan fan & tukar thermal paste (coolen baru)
baru ok laptop ini, boleh guna macam biasa dah tak panas.


Seterusnya dah siap servis & tukar thermal paste (coolen baru) baru boleh format, install software tanpa mati-mati(auto shutdown).
dah solved masalah acer aspire cepat panas serta cepat auto shutdown.
Owner pun happy dapat guna balik laptop kesayangannya.
Yela bersusah payah mencari kedai repair laptop bangi, serta stress dengan laptop masalah pelik pulak,
dah la pkp/pkpb banyak kerja kena buat dekat rumah, mana tak stressnya, satu-satunya laptop yang ada.
Settle sudah masalah laptop acer aspire cepat panas serta cepat auto shutdown.

Cari kedai repair laptop bangi ?
kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-8malam
Ahad Cuti

Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi