Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Kedai repair laptop 2021 di bangi-putrajaya | OKCS Bangi

Kedai Repair laptop 2021 di bangi-putrajaya







Ramai betul kata, susah betul nak cari kedai repair laptop dekat bangi-putrajaya ini.
kebetulan pula dengan PKP / PKPB  sekarang ini perlukan kedai repair laptop, yela dengan anak ada onlinek kelas, dengan kita kena work from home bersusun-susun kerja dibuatnya.

Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru

Google maps baru, blog pun kena buat baru.

- Jadi kepada warga bangi putrajaya kami repair laptop dari brand A-T Apple to Toshiba yes betul brand apple mac pun kami repair.
(maksudnya Apple acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

kiranya semua brand laptop kami baiki.
cost tengok pada kerosakkan dan 
spare part yang ada kalau spare part pun dah rare, harga dia pun akan jadi rare juga la.

Jadi apa service yang kami tawarkan, kadang-kadang kita malas nak baca betul? haa admin serta kan terus sekali gambar-gambar sekali, senang.
Jadi nak nak cari kedai repair laptop bangi-putrajaya ingat OKCS Bangi.

wifi card rosak!?
macm mana wifi card boleh rosak atau tanda2 wifi card rosak?
kalau tiba-tiba wifi tak detect boleh cuba cabut wifi card dan test balik semula, kalau ok maksudnya kena servis cleaning, kadang2 sebab habuk, if sama juga munkin kena format. laptop masuk virus bos.
Jadi nak nak cari kedai repair laptop bangi-putrajaya ingat OKCS Bangi.




Nak lajukan laptop? laptop lembab slow gila, haa tukar ssd terus. 10x - 30x ganda laju dia tau dari pakai hardisk, jadi macm mana nk beza laju hardisk dan ssd ini?
senang je pernah guna pendrive? pernah guna cd/dvd?
cd-dvd kan lembab slow gila, nak tunggu dia loding
cuba guna pendrive pula, cucuk terus detect terus boleh guna. siap boleh tengok movie lagi.
kan laju tu.
Jadi nak nak cari kedai repair laptop bangi-putrajaya ingat OKCS Bangi.


Upgrarde ram laptop banyak jenis ram boleh wasap admin terus kalau nk tanya apa2



speaker macbook pecah? sakit telinga kan, bukan sahaja sakit telinga sakit hati pun ada, rasa nk cabut terus je bunyi speaker pecah ini.
haa speaker laptop pun admin repair. boleh je repair speaker laptop sekali. boleh wasap je terus


Tukar screen macbook pro a1278 pecah? atau takde display boleh je,





laptop panas macam nak terbakar, memang la dah lama tak servis, servis cleaning bos/sis. buka bersihkan dalam tukar thermal paste (coolen dia) baru laptop sejuk macm beli baru.
habuk tebal selalunya tu punca laptop kadang-kadang auto shutdown
punca motherboard problem selalunya sebab dah lama tidak diservis.





hinge patah, atau casing patah boleh cuba modiy tebuk skru atau tukar casing baru terus.



ini screen macbook air tau. repair screen macbook air, yes screen dia memang nipis gila, kaca kalau pecah tu boleh masuk jari fuhh..
nak repair laptop screen pun boleh.







kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-8malam
Ahad Cuti

boleh wasap admin terus ya https://Bangiokcs.wasap.my
Jadi nak nak cari kedai repair laptop bangi-putrajaya ingat OKCS Bangi.
Jadi nak nak cari kedai repair laptop bangi-putrajaya ingat OKCS Bangi.
Jadi nak nak cari kedai repair laptop bangi-putrajaya ingat OKCS Bangi.

Comments

  1. Trims ya,
    Sharing infonya bermanfaat.

    Boleh dong kunjungan baliknya ke web saya :D
    Langsung Cek di Toko Komputer Online atau http://agresblog.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi