Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown,
sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn.


semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown.
Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini.

Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ?
Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru.

Ok tu untuk masalah battery, masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn.
windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi.

Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis.
Ya lama tidak di servis. Servis buka dalam bersihkan laptop dari & tukar thermal paste baru(new coolen)







Katakan dah servis laptop tapi sama juga, maksudnya motherboard dah rosak, ada part dekat motherboard dah short (terbakar) akibat laptop dah lama tidak diservis.

Laptop dah lama tidak diservis? nak servis laptop boleh walkin terus ke kedai ya.

NAK CARI  KEDAI SERVIS LAPTOP?


boleh wasap admin terus dekat link bawah utk location kedai
https://Bangiokcs.wasap.my


kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill
Facebook : Ok computer Solution bangi
Google maps : Ok Computer Solution Bangi
Waze Ok computer solution bangi
Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-8malam
Ahad Cuti

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi