Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Solved masalah casing laptop patah | Kedai repair laptop

 Solved masalah casing laptop patah | Kedai repair laptop

Salam dan selamat petang, so harini kita ada satu laptop yang dimana hinge besi dia patah serta, casing dia pun pecah, jadi nak gam / modify pun dah tak boleh.
Kisah dia macam ni sebenarnya, laptop owner ni jatuh teruk, tapak hinge patah serta besi hinge tu pun patah sekali.
Jadi untuk memudahkan urusan order satu casing baru serta 1set hinge besi baru.
contoh hinge patah

new casing

pishang bos, dengan laptop pun slow, tambah dengan kerja banyak pulak time pkp/pkpb ini, bertambah-tambah pening kepala di buatnya.
Kebetulan pulak anak-anak pun ada online kelas tambahan pulak ada kerja sekolah pulak. fuh bertambah-tambah pening kita kan.
Itu belom campur laptop slow, hang, lag lagi. fuuhh rasa nak baling je laptop ini, stress di buatnya.

Time-time ni la laptop nak buat hal, mana pulak nak cari kedai repair laptop yang buka time pkp/pkpp ini
tak perlu susah-susah search je dekat google kedai repair laptop nanti keluar ok computer solution bangi tekan je boleh terus ke kedai repair laptop kami.

Kedai kami dekat je dengan bangi je sebenarnya
Ada sesiapa cari kedai repair laptop ? kedai kami dekat je dengan kilang denso, kedai kami berhampiran restoran makan perantau hill, betul2 sebelah kedai makan RNZ steamboot.

ya betul sebelah kedai makan, sambil makan tunggu laptop pun boleh. lagi-lagi steamboot pulak puas hati bos makan. hehe

jadi bebalik pada cerita laptop hp casing pecah ini.
admin suggest terus tukar casing baru + hinge 1set baru + upgarde ram 4gb + serta upgarde hardisk keapda ssd, amat-amat ketara laju dia dari sebelom ni.

boleh bandingkan setiap gambar dibawah













Laptop dah siap


Laptop dah siap tukar casing baru + hinge 1set baru + ssd 480gb
.
Laptop dah laju, laptop boleh guna seperti biasa, owner laptop pun happy dengan laptop beliau, dah seperti laptop baru dah laptop ini, tak sia-sia upgrade laptop ini.

nak cari kedai repair laptop ?

boleh wasap admin terus dekat link bawah utk location kedai

kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-8malam
Ahad Cuti



Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi