Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

NEW ADAPTER / CHARGER LAPTOP

Mencari charger laptop baru ataupun charger untuk macbook?

NEW ADAPTER / CHARGER LAPTOP-MACBOOK ¬OKCS BANGI

Apa pelbagai charger laptop ini sebelom itu kita mulakan dengan intro bagi memudahkan korang mencari charger laptop / macbook anda.

OK sebelom mencari  charger laptop / macbook yang baru, korang kena tahu spec charger laptop korang contoh 19V 4.74A 

Jadi mana nak check tanda charger 19V 4.74A ?

Senang sahaja, tengok pada belakang laptop anda, belakang tu ada tulis charger yang paling sesuai untuk laptop yang korang pakai itu.

Lebih elok pilih 100% sama apa yang ditulis dibelakang laptop itu, contoh boleh tengok gambar dibawah..

contoh untuk laptop Asus U46S ini pakai +19V 4.74A
Apa maksud + itu pulak? maksudnya dia boleh pakai lebih dari 19V contoh 20V haa gitu.

BAGI MACBOOK PULA

Cara nak check charger macbook senang sahaja. ambil charger macbook dekat bahagian itu ada tulis 45W , 60W , 85W
MAGSAFE 1
MAGSAFE 2
boleh tengok contoh pada gambar di bawah

MAFSAFE 1 60W

MAGESAFE 2 85W

MAFSAFE 1 45W
JADI charger apa yang ready stock di okcs bangi ini?




Dan banyak lagi charger yang kami standby stock di kedai, tapi cepat habis stock, elok korang tempah siap-siap.

JADI DIMANA LOCATION KEDAI?




kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti


Comments

  1. acer aspire e5 579g ada tak adapter saya rosak soo nak tanya..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Kedai repair laptop macbook | okcs bangi