Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

NEW ADAPTER / CHARGER LAPTOP

Mencari charger laptop baru ataupun charger untuk macbook?

NEW ADAPTER / CHARGER LAPTOP-MACBOOK ¬OKCS BANGI

Apa pelbagai charger laptop ini sebelom itu kita mulakan dengan intro bagi memudahkan korang mencari charger laptop / macbook anda.

OK sebelom mencari  charger laptop / macbook yang baru, korang kena tahu spec charger laptop korang contoh 19V 4.74A 

Jadi mana nak check tanda charger 19V 4.74A ?

Senang sahaja, tengok pada belakang laptop anda, belakang tu ada tulis charger yang paling sesuai untuk laptop yang korang pakai itu.

Lebih elok pilih 100% sama apa yang ditulis dibelakang laptop itu, contoh boleh tengok gambar dibawah..

contoh untuk laptop Asus U46S ini pakai +19V 4.74A
Apa maksud + itu pulak? maksudnya dia boleh pakai lebih dari 19V contoh 20V haa gitu.

BAGI MACBOOK PULA

Cara nak check charger macbook senang sahaja. ambil charger macbook dekat bahagian itu ada tulis 45W , 60W , 85W
MAGSAFE 1
MAGSAFE 2
boleh tengok contoh pada gambar di bawah

MAFSAFE 1 60W

MAGESAFE 2 85W

MAFSAFE 1 45W
JADI charger apa yang ready stock di okcs bangi ini?




Dan banyak lagi charger yang kami standby stock di kedai, tapi cepat habis stock, elok korang tempah siap-siap.

JADI DIMANA LOCATION KEDAI?




kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti


Comments

  1. acer aspire e5 579g ada tak adapter saya rosak soo nak tanya..

    ReplyDelete
  2. slm tuan, saya pengguna Dell E7440, jika masa charge tu ada rasa arus elektrik mengalir dekat belakang screen tu... adalah charger yang rosak atau ada kebocoran dekat mana yer... tapi rasa tu tk la kuat sangat... bila bukak plug charger tu... dia dah ok... sbb apa ya tuan.. tq.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi