Solved : Laptop Lenovo G400s keyboard Tertekan sendiri

Image
Solved : Laptop lenovo G400s Keyboard tertekan sendiri -
Kedai repair laptop Bangi

artikel harini tentang laptop lenovo g400s keyboard tertekan sendiri.
Mula2 customer ini datang dan memberitahu bahawa laptop beliau, kerap hang dan keyboard, kadang kadang ok. kadang kadang tak ok.
technician kami meminta beliau tinggalkan laptop, untuk Proses troubleshoot, serta check condition laptop.
Beliau juga membaritahu, beliau stress dgn masalah laptop macamni. Rasa nak buang je laptop ini . lepas 1jam 30min check condition rupa rupa kena reformat balik windows dia dan kena tukar keyboard baru. baru boleh guna seperti biasa
baru puas hati, boleh guna seperti biasa.


Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow? Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104
.
nak whatsapp admin terus pn …

NEW ADAPTER / CHARGER LAPTOP

Mencari charger laptop baru ataupun charger untuk macbook?

NEW ADAPTER / CHARGER LAPTOP-MACBOOK ¬OKCS BANGI

Apa pelbagai charger laptop ini sebelom itu kita mulakan dengan intro bagi memudahkan korang mencari charger laptop / macbook anda.

OK sebelom mencari  charger laptop / macbook yang baru, korang kena tahu spec charger laptop korang contoh 19V 4.74A 

Jadi mana nak check tanda charger 19V 4.74A ?

Senang sahaja, tengok pada belakang laptop anda, belakang tu ada tulis charger yang paling sesuai untuk laptop yang korang pakai itu.

Lebih elok pilih 100% sama apa yang ditulis dibelakang laptop itu, contoh boleh tengok gambar dibawah..

contoh untuk laptop Asus U46S ini pakai +19V 4.74A
Apa maksud + itu pulak? maksudnya dia boleh pakai lebih dari 19V contoh 20V haa gitu.

BAGI MACBOOK PULA

Cara nak check charger macbook senang sahaja. ambil charger macbook dekat bahagian itu ada tulis 45W , 60W , 85W
MAGSAFE 1
MAGSAFE 2
boleh tengok contoh pada gambar di bawah

MAFSAFE 1 60W

MAGESAFE 2 85W

MAFSAFE 1 45W
JADI charger apa yang ready stock di okcs bangi ini?




Dan banyak lagi charger yang kami standby stock di kedai, tapi cepat habis stock, elok korang tempah siap-siap.

JADI DIMANA LOCATION KEDAI?




kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti


Comments

  1. acer aspire e5 579g ada tak adapter saya rosak soo nak tanya..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?