Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop
Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14slow dan hangteruk. Banyak pengunalaptop hp pavilion 14mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.
Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.
Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop)(tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak present…

NEW ADAPTER / CHARGER LAPTOP

Mencari charger laptop baru ataupun charger untuk macbook?

NEW ADAPTER / CHARGER LAPTOP-MACBOOK ¬OKCS BANGI

Apa pelbagai charger laptop ini sebelom itu kita mulakan dengan intro bagi memudahkan korang mencari charger laptop / macbook anda.

OK sebelom mencari  charger laptop / macbook yang baru, korang kena tahu spec charger laptop korang contoh 19V 4.74A 

Jadi mana nak check tanda charger 19V 4.74A ?

Senang sahaja, tengok pada belakang laptop anda, belakang tu ada tulis charger yang paling sesuai untuk laptop yang korang pakai itu.

Lebih elok pilih 100% sama apa yang ditulis dibelakang laptop itu, contoh boleh tengok gambar dibawah..

contoh untuk laptop Asus U46S ini pakai +19V 4.74A
Apa maksud + itu pulak? maksudnya dia boleh pakai lebih dari 19V contoh 20V haa gitu.

BAGI MACBOOK PULA

Cara nak check charger macbook senang sahaja. ambil charger macbook dekat bahagian itu ada tulis 45W , 60W , 85W
MAGSAFE 1
MAGSAFE 2
boleh tengok contoh pada gambar di bawah

MAFSAFE 1 60W

MAGESAFE 2 85W

MAFSAFE 1 45W
JADI charger apa yang ready stock di okcs bangi ini?




Dan banyak lagi charger yang kami standby stock di kedai, tapi cepat habis stock, elok korang tempah siap-siap.

JADI DIMANA LOCATION KEDAI?




kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti


Comments

  1. acer aspire e5 579g ada tak adapter saya rosak soo nak tanya..

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh