Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

NEW ADAPTER / CHARGER LAPTOP

Mencari charger laptop baru ataupun charger untuk macbook?

NEW ADAPTER / CHARGER LAPTOP-MACBOOK ¬OKCS BANGI

Apa pelbagai charger laptop ini sebelom itu kita mulakan dengan intro bagi memudahkan korang mencari charger laptop / macbook anda.

OK sebelom mencari  charger laptop / macbook yang baru, korang kena tahu spec charger laptop korang contoh 19V 4.74A 

Jadi mana nak check tanda charger 19V 4.74A ?

Senang sahaja, tengok pada belakang laptop anda, belakang tu ada tulis charger yang paling sesuai untuk laptop yang korang pakai itu.

Lebih elok pilih 100% sama apa yang ditulis dibelakang laptop itu, contoh boleh tengok gambar dibawah..

contoh untuk laptop Asus U46S ini pakai +19V 4.74A
Apa maksud + itu pulak? maksudnya dia boleh pakai lebih dari 19V contoh 20V haa gitu.

BAGI MACBOOK PULA

Cara nak check charger macbook senang sahaja. ambil charger macbook dekat bahagian itu ada tulis 45W , 60W , 85W
MAGSAFE 1
MAGSAFE 2
boleh tengok contoh pada gambar di bawah

MAFSAFE 1 60W

MAGESAFE 2 85W

MAFSAFE 1 45W
JADI charger apa yang ready stock di okcs bangi ini?




Dan banyak lagi charger yang kami standby stock di kedai, tapi cepat habis stock, elok korang tempah siap-siap.

JADI DIMANA LOCATION KEDAI?




kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti


Comments

  1. acer aspire e5 579g ada tak adapter saya rosak soo nak tanya..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Format Laptop Murah di BANGI.KAJANG.PUTRAJAYA